marți, 11 mai 2010

in sfarsit,au sosit!


Sambata ,pe la pranz,am urcat dealul unde candva a fost o livada dar pe care au ramas doar cioturi si lastari crescuti spontan;ceva m-a atras acolo - nu am mai stat in zona aceea de anul trecut....
Am urmarit un timp dansul unui stol de vrabii de camp si am apucat sa fac un cadru,de la mare distanta ,unei pasari ce semana f mult cu sfranciocul rosiatic si pe care o vad pentru prima data.Deodata,am auzit acele sunete atat de cunoscute,fara sa pot localiza zona de unde veneau...erau prigoriile!
Am ramas acolo inca un timp,dar nu le-am mai auzit;asadar am plecat spre capatul opus al baltii,acolo unde sunt cuiburile.Le-am cautat,le-am asteptat pana s-a inserat insa nu au aparut. Duminica dimineata,de cum m-am trezit,m-am "instalat" din nou in zona cuiburilor si pentru ca nu se simtea nici o miscare,am improvizat repede cateva "stative" - 3 crengi uscate pe care le-am gasit in apropiere.Am plecat si am revenit de cateva ori,pana cand,in sfarsit,le-am vazut!Nu am reusit sa trag decat cateva cadre,dar bucuria revederii a fost imensa!Toata perioada aceasta m-am temut ca nu vor reveni la vechile cuiburi....acum sunt linistita si pregatita pentru ce va urma :)