vineri, 9 mai 2014

Decizia Comitetului Director privind sancţionarea unui membru AAFR

Membrii Comitetului Director al Asociatiei Artistilor Fotografi din România au analizat situaţia semnalată de dna Doina Russu, membru fondator al Fotoclubului Clar de Bucuresti, organizaţie parteneră a AAFR, privind folosirea neautorizată de către dl. Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP a unei fotografii  care nu îi aparţine.
Concret, dl Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP a înscris la cea de-a 2-a editie a Salonului International Cheltenham, Anglia, sub patronaj FIAP 2014/36, o fotografie intitulată “Starved” si care a fost acceptata la sectiunea “Natura”. In realitate, fotografia respectivă a fost realizată de doamna Doina Russu si poarta titlul original “Wedding gift”.
Rezultatele salonului britanic au fost transmise participanţilor in data de 28 aprilie 2014 iar in aceeasi zi, la ora 19,25,  dl. Catalin Petru Fudulu AFIAP a accesat site-ul oficial al AAFR si a adaugat pe pagina personala noile sale acceptări.
Rezultatele salonului din Cheltenham au fost facute publice in data de 5 mai 2014, fiind anunţate titlurile lucrările premiate si admise, numele autorilor dar si fotografiile respective. Atunci a fost descoperit gestul incorect la care a recurs dl. Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP.
Ca o reactie firească, dna Doina Russu a sesizat conducerea AAFR dar si organizatorii salonului. La nivelul AAFR au fost solicitate explicaţii din partea celor doi artisti fotografi in timp ce partea britanica a închis pagina web in care au fost anuntate rezultatele si a anuntat investigarea unei posibile incălcări a regulamentului.
Dupa trei zile, pagina respectivă a fost redeschisă iar toate fotografiile acceptate la toate sectiunile ale dlui Catalin Petru Fudulu au fost sterse. Conform noilor reglementari internationale, numele celui ce încalcă regulamentul competitiei este trecut pe o asa numită “lista rosie” ceea ce conduce la blocarea  accesului  la alte saloane internationale sub patronaj FIAP. 
Explicaţiile dlui Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP au fost nu doar sumare, de genul “din graba si neatentie” dar si incorecte. A afirmat că imediat ce a primit report-cardul şi a văzut că o fotografie nu-i apartine, a cerut  organizatorilor să-i steargă respectiva fotografie. Contactat pentru a  face precizari, directorul salonului ne-a comunicat că solicitarea respectivă a fost făcută, dar in data de 5 mai , ora 3,45. Adică dupa ce adevarul a iesit la iveala.
În decizia Comitetului Director al AAFR a contat si atitudinea ulterioară a dlui Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP. În loc să prezinte scuze pentru cele întamplate, dânsul a inceput o campanie publică de îinjosire si jignire a dnei Doina Russu, lansând neadevaruri care au depasit cu mult limita bunului simt. Conducerea AAFR consideră că această atitudine este intolerabilă.
In baza prevederilor articolului 2.5.c din Regulamentul AAFR, Comitetul Director al AAFR a decis, în unanimitate, excluderea dlui Cătălin Petruţ Fudulu AFIAP din rândul membrilor AAFR si retragerea distincţiilor Art.AAFR si E AAFR.
 Conform articolului 2.7, decizia Comitetului Director al AAFR este definitivă, irevocabilă şi incontestabilă.

Data: 09 May 2014http://www.aafro.ro/evenimente/decizia-comitetului-director-privind-sancionarea-unui-membru-aafr/

Comunicat oficial al clubului "Clar de Bucuresti"


.Ieri, 8 mai 2014, membrii fondatori ai fotoclubului “Clar de București” s-au întrunit pentru a dezbate faptele realizate de dl. dr. Cătălin Fudulu. Acesta a participat la un Salon Internațional de fotografie din Anglia, trimițând o fotografie care nu-i aparține. Deși i-a fost solicitată prezența la această ședință, considerând că poate fi direct interesat în clarificarea evenimentelor, fiind un moment foarte potrivit pentru a-și expune poziția și a justifica acest act, dl. dr. Cătălin Fudulu nu a participat la întrunire, limitându-se la a trimite un scurt punct de vedere pe email, care însă nu explică sau justifică cronologia reală a acestor fapte, precum și atitudinea pe care a avut-o în aceste zile față de autoarea fotografiei. După prezentarea cronologică a faptelor, inclusiv cu informații primite de la Salonul la care a participat, s-a concluzionat că fapta lui este extrem de gravă, încălcând regulamentul fotoclubului, aducând prejudicii imense de imagine fotoclubului nostru, dar și în mod particular, colegei noastre de fotoclub, autoarea fotografiei în cauză, în special prin comunicarea în diverse cercuri de prieteni a unor informații deformate, ba chiar defăimătoare. În urma votului unanim al celor 6 membri fondatori, dl. dr. Cătălin Fudulu a fost exclus din clubul “Clar de București”. semnează: Eugen Negrea – președintele fotoclub Clar de București Doina Russu Elena Hîrțan Mirela Daniela Săvulescu Ioan Nicolae Marcel Eremia .