miercuri, 14 iulie 2010

lucruri simple



Am profitat de faptul ca prietenul meu,Florian,  era ocupat cu "coafarea" calculatorului meu :) asa ca  i-am luat aparatul (7D) ,l-am completat cu lentila mea 100-400 si am iesit in gradina ...un pic....
Asa,in joaca,am stat mai mult langa o tufa de lavanda unde veneau mai multe insecte;as fi vrut sa stau dupa sfranciocul rosiatic dar nu era timp ptr asteptarea lui ....
Lumina era foarte  puternica,de aceea am preferat unghiurile acestea,mai mult contre-jour; in mod intentionat am setat pe 400 ISO (e problema mea cea mai arzatoare la 400D si am vrut sa vad cum e la 7D zgomotul).Am mers pe punctul central de focusare ,stiind ca voi face cropuri generoase  pozand cu zoom-ul insecte mici iar editarea a fost elementara in Bridge,apoi crop si resize in CS.
Multumesc mult,Floricica,abia astept urmatoarea intalnire,sper sa mai pot incerca aparatul tau ,dar la pasari,acolo e marea provocare!:)

11 comentarii:

  1. catalin fudulu- exista ,dar in doze incomparabile cu 400D

    RăspundețiȘtergere
  2. ovidiu lazar - pe scurt,cea mai mare tentatie ! o bijuterie de care am reusit sa ma apropii mai mult decat pana acum,dar inca neexploatata suficient chiar si in regim de "test";poate daca l-as avea 2-3 zile....as fi vrut sa pun si sigma macro pe el sa vad cum se comporta dar nu am mai avut lumina....

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta serie, asa cum ne-ati obisnuit ... nu aleg una, le iau pe toate ... felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ovidiu-deja m-ai zapacit!:)) pana la urma ,ce ti-ai luat? credeam ca deja defilezi cu 7D+100-400L!!!!
    ptr nivelul meu,ar fi mai mult decat suficient!ah! si poate,totusi ,un trepied....fac tot felul de improvizatii ptr stabilizare dar dupa cateva minute,sunt ca trestie in vant;cele "la firul ierbii",mai merg,dar daca nu am punct de sprijin,ratez!
    la 7D-ul acesta,cu care m-am jucat,mi-a placut ca avea acc-ul fara grip dar cand tragi pe verticala,deja se complica lucrurile,pozitia devine incomoda si mi-a lipsit rau declansatorul de pe grip-asadar,e o investitie care merita luata in calcul f serios!schema setarilor devine si ea facila,dupa ce te obisnuiesti un pic cu el,in plus,poti face o multitudine de combinatii cu timpul,ISO,diafragma,vizorul mi s-a parut urias in comparatie cu 400D,mi-a placut enorm ca are o dioptrie in plus (extrem de important ptr mine);e f ergonomic....in fine,e ca si cum doar as fi desfacut ambalajul,au ramas multe lucruri netestate si la care nici nu m-am gandit in momentele acelea....dar,asa cum spuneam,incet -incet mi s-a conturat in subconstient ca va fi cel care il va inlocui pe 400 si nu cred ca prea curand voi dori sa schimb echipamentul!
    a facut Florian si cateva filmulete-si afara si in interior ,in lumina slaba si mi-au placut(chiar daca din partea mea,aceasta functie poate lipsi cu desavarsire!)
    cand ajungi in Bucuresti,suna-ma si vorbim mai multe atunci,poate ne intalnim si cu Florian si va fi altfel cand vezi chiar tu ce face aparatul acesta!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristian Ion - multumesc mult! m-am jucat doar,chiar am avut emotii tinand aparatul acela in mana...se putea mult mai bine dar nu stiam ce sa fac mai intai,timpul a fost mult prea scurt:)

    RăspundețiȘtergere
  6. faine, faine! baiat de treaba Floricica, asta! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. apopida -onorata de vizita,Adi!
    daaaa,e un foarte bun prieten,genul pe care te bazezi la nevoie.....sunt mandra ca am prieteni ca voi!:)

    RăspundețiȘtergere